logo

Despre noi

De peste 30 de ani MATE-FIN furnizeaza in Romania echipamente pentru detectia radiatiilor ionizante, ofera service si suport tehnic pentru acestea, realizeaza proiecte complexe dedicate domeniului nuclear.

MATE-FIN este o firma privata 100% romaneasca, infiintata in anul 1992 de catre un grup de specialisti care aveau deja o experienta de peste 20 ani in domeniul nuclear in cadrul Institutului de Fizica  Atomica de la Magurele. Astazi, dupa aproape 30 de ani de activitate in Romania, executam cu succes proiecte complexe in domeniul nuclear, dar pastram in acelasi timp grija pentru fiecare client. Iar atuul nostru este suportul tehnic de specialitate, acordat profesional si la timp tuturor clientilor.

sediu matefin

Ce oferim

Colaboratori

MATE-FIN este reprezentant exclusiv in Romania pentru cei mai importanti producatori de echipamente pentru detectia si masurarea radiatiilor ionizante: MIRION Technologies (diviziile RMS si DMD), F&J Specialty Products SUA, GA-MA and Associates SUA si multi altii. De asemenea, MATE-FIN a colaborat si colaboreaza cu prestigiosi furnizori de tehnologii si servicii destinate centralelor nucleare: BWXT, Framatome, CCN, SNC Lavalin. Totodata, in domeniul medical, MATE-FIN reprezinta MEDISO Medical Imaging Systems, una dintre cele mai renumite companii din lume in imagistica medicala.

Capintec Inc., acum parte a grupului MIRION Technologies, este lider mondial in fabricarea si furnizarea de produse destinate laboratoarelor de medicina nucleara: calibratoare de doze, scuturi pentru protectia la radiatii, kit-uri de decontaminare, etc.

Compania Durridge Inc., cu sediul in Billerica, Massachussets, SUA, este un important furnizor de echipamente profesionale de detectie a Radonului. Incepand cu anul 1997, Durridge Inc. a oferit solutii de clasa mondiala pentru detectarea Radonului, destinate protectiei populatiei.

Fondat in anul 1997, grupul Eckert & Ziegler, cu sediul central Germania, este unul din cei mai mari furnizori mondiali de surse radioactive pentru calibrare, cercetare, uz medical si industrial.

F&J Specialty Products este un producator de top din domeniul echipamentelor de prelevare a probelor de aer si a sistemelor de calibrare a debitului de aer. Produsele F&J sunt specializate pentru domeniul nuclear, fiind utilizate in cadrul Agentiilor pentru Protectia Mediului si a obiectivelor nucleare.  

Mediso Medical Imaging Systems, cu sediul central in Budapesta, Ungaria, este un furnizor dinamic in domeniul medicinei nucleare si al tehnicilor moderne de imagistica hibrida, pentru institutii din intreaga lume, implicate in sanatate si in cercetarea medicala. Compania a fost infiintata in anul 1990, de catre experti provenind din cea mai mare companie de cercetare si productie de echipamente nucleare din zona. 

MIRION Technologies este cel mai important producator mondial de echipamente pentru detectarea, monitorizarea si identificarea radiatiilor ionizante. Cu peste 700 de angajati in intreaga lume, compania Mirion opereaza 13 unitati de productie situate in America de Nord, Europa si Asia.

Polimeri speciali pentru solidificarea deseurilor radioactive sub forma lichida.

Fondata in 1972 si avand sediul in Milford, Ohio, SUA, Overhoff Technology Corporation este o companie specializata in proiectarea si fabricarea echipamentelor pentru detectia si masurarea Tritiului.

Compania GA-MA & Associates Inc., cu sediul in Ocala, Florida, SUA, este specializata in fabricarea de vase Marinelli si alte tipuri de recipiente destinate masurarii radiatiilor ionizante.

Înființată în 1996, Nutronic, cu sediul în Gavle, Suedia, este specializată în producția de echipamente de măsurare a radiațiilor, utilizate în principal în igiena și protecția împotriva radiațiilor. Cu sute de dispozitive livrate clienților săi din Suedia, Finlanda, Franța, Regatul Unit, Italia, Germania, China și Hong Kong, Nutronic este un concurent major pe piețele internaționale ale industriei.

Elementul nr. 10 Designation

Proiectele mari efectuate cu succes:

Proiectarea si realizarea sistemului integrat de masurare a radiatiilor ionizante in cadrul CNE Cernavoda

Proiectarea, realizarea si punerea in functiune a sistemului integrat de masurare Gamma si Neutroni in cadrul IFIN ELI-NP Magurele

Furnizarea si punerea in functiune a sistemului de dozimetrie individuala Gamma si Neutroni la IFIN ELI-NP Magurele

Proiectarea si realizarea sistemului integrat de detectie si monitorizare a Tritiului in cadrul CNE Cernavoda

Sortarea, caracterizarea, conditionarea si incinerarea deseurilor radioactive de mica si medie activitate provenite de la CNE Cernavoda

Proiectarea si realizarea sistemului de ventilatie filtrata in cadrul FCN Pitesti