logo

Imagistică medicală

Investigatii clinice

Mediso – AnyScan® S

Cel mai bun raport pret/calitate pentru departamentul de medicină nucleară, cu posibilitatea de adăugare ulterioară a unui modul CT sau/și PET. Camera AnyScan® S este soluția cea mai rentabilă pentru examinările de bază în medicina nucleară. Mai mult, datorită configurației flexibile a detectorului, studiile speciale pot fi efectuate rapid și ușor, cu o poziționare precisă și utilizarea intuitivă a sistemului. Camera are un sistem de achiziție integrat cu seturi de protocoale ghidate.

AnyScan SC​

Camera AnyScan® SC (SPECT-CT) este alegerea  perfectă pentru un sistem de imagistică versatil. Sistemul devine un dispozitiv multimodal perfect de medicină nucleară cu sistemul suplimentar de diagnosticare CT. De la scanări Whole Body, până la toate examinările hibride SPECT / CT, până la planificarea terapiei, sistemul AnyScan® SC acoperă toate aplicațiile hibride de rutină ale medicinei nucleare. Ulterior exista posibiltiatea de adaugare a unui modul PET.

Mediso – AnyScan® TRIO SPECT​

Cameră SPECT cu detector triplu, cu randament ridicat pentru o gamă largă de aplicații clinice.

Echipamentul de start pentru mediul dumneavoastră de cercetare și clinică avansată, AnyScan® TRIO SPECT oferă noi dimensiuni în imagistica SPECT cu detector suplimentar  și colimatori noi. Proiectarea cu trei detectoare aduce în plus, față de configurația convențională SPECT cu cap dublu, o sensibilitate cu 50% mai mare, rezoluție SPECT perfectă și o calitate excelentă a imaginii. Această abordare unică cu cap triplu permite colectarea tuturor informațiilor detaliate intr-un timp de achiziție redus. Camera furnizeaza imagini mai rapid, în timp ce oferă și aplicații noi, atât pentru procedurile dedicate, cât și pentru cele de zi cu zi.

Pe langa aplicațiile de medicină nucleară complete, sistemul poate fi up-gradat cu modalități CT și PET la fața locului.

Mediso – AnyScan® TRIO SPECT/CT

Singurul SPECT / CT cu triplu detector pentru aplicații clinice și de cercetare de ultimă generație.

Sistemul imagistic AnyScan TRIO® SPECT / CT este conceput pentru a realiza o rezoluție SPECT perfectă și o calitate excelentă a imaginii. Design-ul unic al detectorului cu cap triplu permite imagini detaliate intr-un timp de achiziție redus. Sistemul devine un echipament perfect multimodal pentru medicina nucleară cu subsistemul CT suplimentar. Sistemul AnyScan TRIO® depășește limitele în imagistica moleculară.

Mediso – AnyScan® TRIO SPECT/CT/PET​

Soluție multifuncțională atât în mediul de cercetare, cât și în cea de rutină, realizată pentru laboratoarele de medicină nucleară.

AnyScan TRIO® SPECT / CT / PET este o soluție unică pentru a integra sistemul de imagistică cu triplă modalitate în departamentul dumneavoastră de medicină nucleara într-un singur echipament. Acest sistem este ideal pentru mediul clinic avansat, dar și pentru alte aplicații de cercetare. Tehnologia SPECT multipinhole și PET-ul pe bază de cristal LYSO de înaltă calitate oferă posibilități de neegalat în lumea medicinei, prin adăugarea CT-ului de diagnostic. Economisirea de spațiu, timp și costuri cu sistemul AnyScan TRIO® va oferi mai mult potențial clinicii dumneavoastră.

Investigatii pentru animale

Mediso – MultiScan™ LFER150 PET/CT

Instrumentul suprem pentru imagistica PET la primate și animale de dimensiuni medii.

Sistemul PET / CT cu rezoluție extremă MultiScan ™ cu câmp vizual mare, oferă imagini moleculare cu rezoluție spațială ridicată și precizie cantitativă ridicată într-un gantry care susține toate studiile posibile de primate neumane (NHP).

Modelarea avansată cu detector a reconstrucției PET Tera-Tomo ™ 3D permit detectarea structurilor avand chiar si 1 mm. Tehnologia de detecție extrem de rafinată și estimarea timpului mort păstrează o precizie cantitativă de 97% până la un nivel de activitate de până la 150 MBq (4mCi).

Atât PET-ul cât și CT-ul pot vizualiza aceeași regiune a spațiului, făcând inutila orice mișcare a pacientului într-un singur studiu de câmp vizual.

Mediso – nanoScan® MRI 3T/7T

RMN high-end cu cel mai robust magnet supraconductor fără criogen de pe piață.

Sistemele RMN nanoScan® sunt echipate cu un magnet supraconductor fără criogen de ultimă generație. Datorită câmpului său translațional 3T și ultra-ridicat 7T, sistemul permite aplicații de imagini in-vivo de înaltă calitate pentru animale mici, având în același timp cerințe minime de instalare și întreținere. În mod unic pe piața preclinică, criocooler-ul “Pulse Tube” este montat pe partea din spate a scanerului pentru a minimiza vibrațiile, oferind astfel imagini EPI fără fantome. Sistemul este adaptat în special pentru experimente RMN high-end, cum ar fi neuroimagistica sau spectroscopie.

Sistemul RMN este disponibil și în configurația PET / RMN cu sistemele noastre PET de ultimă generație.

Mediso – nanoScan® PET/CT

Sistem PET nanoScan®, avand o rezoluție spațială ridicată de până la 700 μm in vivo.

Rezultate cantitative furnizate în cea mai largă gamă de niveluri de radioactivitate de la 60 Bq la 60 MBq (1,6 nCi – 1,6 mCi). Acoperă întreaga gamă de aplicații PET, de la urmărirea pe termen lung a celulelor până la studii dinamice cu “radiotracere” marcate cu 11C și 15O la șobolani.

Diametrul inelului mare permite imagistica mai multor soareci și a animalelor mari, în timp ce reconstrucția iterativă 3D unică Tera-Tomo ™, bazată pe simulare Monte Carlo în timp real, asigură o calitate omogenă a imaginii pe întregul câmp vizual.

Accesul deschis la animal în timpul scanării PET oferă control deplin asupra studiilor pe animale.

Sistemul PET este, de asemenea, disponibil în combinație triplă cu SPECT de înaltă calitate (nanoScan SPECT / CT / PET) sau complet integrat cu RMN (nanoScan PET / MRI).

Mediso – nanoScan® PET/MRI 3T and 7T

PET cantitativ la scară completă, combinat cu un RMN robust, fără criogen.

Noile sisteme nanoScan® urmeaza pasii primului sistem PET / MRI preclinic integrat introdus de Mediso pe piata în 2011. Noile sisteme nanoScan PET / MRI sunt acum echipate atât cu PET de înaltă calitate, cu capacitate simultană, cât și cu RMN.

Subsistemele RMN echipate cu magneți translaționali 3T și cu câmp ultra-înalt 7T, fără criogen, permit aplicații de imagini in-vivo de înaltă calitate.

Mediso – nanoScan® SPECT/CT

Sistemul nanoScan® SPECT generează “radiotracere” cu cuantificare absolută, sensibilitate ridicată și rezoluție spațială de până la 0,3 mm in vivo.

Sistemul este dotat cu o gamă largă de colimatori multipli brevetați, cu performanțe optimizate pentru orice aplicație, de la întregul corp la scanarea focalizată, si permite imagistica șoarecilor, a mai multor șoareci simultan, a șobolanilor mari și a iepurilor. Cea mai bună omogenitate de pe piață este obținută prin scanarea elicoidală, în timp ce achizițiile dinamice 3D cele mai rapide sunt efectuate în modul staționar complet, fara miscarea gantry-ului sau a mesei.

Sistemul SPECT este, de asemenea, disponibil în combinație triplă cu sistemele noastre PET de înaltă calitate (nanoScan SPECT / CT / PET) sau integrate cu RMN (nanoScan SPECT / MRI).

Echipamente si accesorii pentru medicina nucleara

CRC-55tR

Calibrator doze

Calibrator de doze pentru Medicina Nucleara – SPECT

Caracteristici:

• Camera de ionizare umpluta cu Argon pur la 12 atm
• Domeniu energetic: 15 keV pana la 3 MeV
• Memorie cu peste 80 de izotopi
• Permite masurarea dozei pana la 250 GBq (6 Ci)
• Ecran tactil color cu diagonala de 8”
• Precizie: +/- 2%
• 28 taste programabile pentru izotopii utilizati frecvent
• Sistem automat pentru controlul calitatii cu un set (optional) de surse de calibrare
• Actualizare software prin USB sau unitate flash
• Posibilitate de tiparire via USB
• Permite conectarea unei a doua camere de ionizare pentru PET

Echipamentul are Autorizatie de Furnizare din partea CNCAN.

CRC-55tPET

Calibrator de doze pentru PET

Calibrator de doze pentru Medicina Nucleara – PET

Caracteristici:

• Camera de ionizare umpluta cu Argon pur la 5 atm
• Camera de ionizare poate fi instalata la 30 metri de unitatea centrala
• Memorie cu peste 80 de izotopi
• Permite masurarea dozei pana la 20 Ci de F-18
• Ecran tactil color cu diagonala de 8”
• Precizie: +/- 2%
• 28 taste programabile pentru izotopii utilizati frecvent
• Actualizare software prin USB sau unitate flash
• Posibilitate de tiparire via USB
• Permite conectarea unei a doua camere de ionizare pentru SPECT

Echipamentul are Autorizatie de Furnizare din partea CNCAN.

Sisteme pentru controlul contaminarii

AVIOR 2

Monitor pentru utilizari multiple

AVIOR®-2 este un instrument multifunctional pentru detectia si masurarea radiatiilor ionizante, perfect adecvat aplicatiilor de Medicina Nucleara.

Caracteristici:

• Permite masurarea debitului de doza ambiental si poate fi utilizat ca avertizor de radiatii cu prag de alarmare sau sistem de alarmare pentru iesire
• Două canale pentru conectarea simultana a doi detectori externi
• Afișaj dual digital
• Poate fi utilizat ca monitor de contaminare pentru maini, picioare si haine
• Acumulator intern pentru utilizare autonoma
• Robust, ușor și simplu de utilizat
• Permite upgrade de firmware

Monitoare pentru maini si picioare

HandFoot-Fibre MED

Monitor pentru mâini și picioare

Monitoarele HandFoot-Fiber MED sunt utilizate in Medicina Nucleara pentru controlul contaminării mâinilor, picioarelor și hainelor pentru radiații Alfa, Beta și Gamma. Monitoarele sunt, de asemenea, potrivite pentru screeningul contaminării mobile.

Caracteristici:

• Automat: monitoarele funcționează perfect fără a fi nevoie de „supravegherea” personalului de radioprotectie
• Rapid: mai puțin de zece secunde de măsurare oferă detalii complete
• Precis: Limita de detectie: 33 Bq pentru maini si 45 Bq pentru picioare (Co-60). Masuratorile pot fi efectuate si in zone cu fond radioactiv ridicat
• Convenabil: măsurătorile sunt memorate pentru regăsirea ulterioară, întreținerea și calibrarea sunt rapide și ușoare, configurațiile pot fi încărcate automat pentru o replicare ușoară
• Autodiagnostic: monitoarele se verifică în permanență pentru a detecta deteriorarea detectorilor, probleme de alimentare, fluctuații de fond natural, etc.
• Mobil: datorită roților atașate și avand o greutate redusă, monitoarele pot fi mutate cu ușurință