logo

Radioprotecție

COMBINEZON MAKOBATIST

(BROWN)

Combinezonul Makobatist este confecționat din bumbac makobatist 100% și este destinat utilizării în zonele contaminate din centralele nucleare sau în alte activităţi asemănătoare pentru a asigura protecţia personalului. Combinezonul Makobatist este reutilizabil.

COSTUM DE PLASTIC, model MARK IIIB

Costumul de plastic este destinat utilizării în zonele contaminate din centralele nucleare sau în alte activităţi cu surse deschise sau materiale radioactive cu risc de contaminare (lichide, pulverulente, solide etc) pentru a asigura protecţia personalului care își desfășoară activitatea în aceste zone. 
Costumul de plastic, utilizat împreună cu gluga din Tyvek, constituie un sistem de protecție împotriva particulelor radioactive, Iodului radioactiv și Tritiului.
Costumul de plastic se poartă peste echipamentul normal de lucru.
Costumul de plastic se utilizează împreună cu glugă Tyvek, cască de protecție, furtun de alimentare cu aer și comunicație, precum și mănuși din latex care se atașează la costum cu ajutorul inelelor cu care manșetele costumului sunt prevăzute.

SISTEM DE ALIMENTARE CU AER

model SED RAM’s horn

Sistemul de alimentare cu aer model Ram’s Horn este destinat utilizării împreună cu gluga capișon sau combinezon de unică folosință în zonele controlate radiologic. 

Furtunul este destinat utilizării de către personalul care poartă costume din plastic împreună cu sistemul de respirat Ram’s Horn sau semimăști cu alimentare cu aer în zonele radiologice. Furtunul se conectează la sursele de aer curat în zonele radiologice.

ECHIPAMENT DE RADIOPROTECȚIE IGNIFUG PENTRU COSTUMUL DE PLASTIC MARK IIIB

Combinezonul de radioprotecție ignifug se utilizează împreună cu cipicii aferenți combinezonului în centrale nucleare în vederea protecției costumului din plastic Mark IIIB în activități de sudură. Combinezonul de radioprotecție ignifug este reutilizabil.

ECHIPAMENT DE RADIOPROTECȚIE PENTRU PROTECȚIA ÎMPOTRIVA CONTAMINĂRII EXTERNE ȘI A STROPIRII CU APĂ GREA A COSTUMULUI DE PLASTIC MARK IIIB, model ProTech Light Blue

Combinezonul de radioprotecție model ProTech Light Blue se utilizează în centrale nucleare în vederea protecției costumului din plastic Mark IIIB în zone umede sau pentru activități unde există pericolul stropirii cu apă grea.
Combinezonul ProTech Light Blue este un combinezon reutilizabil. 
În zona radiologică, combinezonul de radioprotecție model ProTech Light Blue se poartă peste costumul din plastic Mark IIIB împreună cu cipicii aferenți combinezonului.

COMBINEZON DIN TYVEK

Combinezonul de radioprotecție din Tyvek este confecționat din polietilenă pură de mare densitate și este utilizat împotriva contaminării radioactive, la diverse lucrări de mentenanță sau activități de monitorizare în instalațiile nucleare. Acesta este un produs de unică folosință. În zona radiologică, combinezonul de radioprotecție din Tyvek se poartă peste combinezonul model Makobatist. 

GLUGA TYVEK PENTRU COSTUMUL DE PLASTIC

Gluga din Tyvek este destinată utilizării în zonele contaminate din centralele nucleare sau în alte activităţi asemănătoare pentru a asigura protecţia personalului ce îşi desfăşoară activitatea în acele zone. Gluga se utilizează împreună cu costumul din plastic și dispozitivul de alimentare cu aer (Ram’s Horn).
Gluga acoperă complet capul și partea superioară a toracelui și este confecționată dintr-o singură piesă cu vizor din policarbonat. Vizorul are în partea de jos o fereastră în formă de ”U” care poate fi închisă sau deschisă cu ajutorul unei benzi transparente adezive.
Gluga Tyvek se îmbracă peste costumul din plastic și casca de protecție de care se prinde prin cele 3 cleme cu care gluga este prevăzută.

SEMIMASCĂ CU CARTUȘE PENTRU TRITIU

model MSA Advantage 420

Semimăștile de protecție model MSA Advantage 420, împreună cu filtrele adecvate (conectate direct sau prin adaptor) asigură un sistem de protecție respiratorie împotriva particulelor, gazelor, vaporilor radioactivi si a Tritiului. Modelul Advantage 420 este conceput pentru a fi utilizat cu două filtre. 

MĂNUȘI DE CAUCIUC

model MAPA VITAL 124

Mănușile de protecție MAPA VITAL 124 se utilizează ca echipament de radioprotecție, oferind etanșeitate împotriva produselor chimice, micro-organismelor și contaminării radioactive. 

Sunt confecționate din latex natural de culoare galbenă, tratate la exterior cu silicon și căptușite în interior cu bumbac.

MĂNUȘI DE CAUCIUC PENTRU COSTUMUL DE PLASTIC

model MAPA ALTO 405

Acest produs este destinat protecției împotriva contaminării radioactive, contaminantul putând fi sub formă solidă (praf, pulberi), lichidă sau gazoasă.
Mănușile sunt impermeabile, fiind confecționate din cauciuc natural, în amestec cu neopren. Stratul interior de cauciuc este acoperit de o țesătură de bumbac. 
Suprafața exterioară este tratată cu silicon, fiind astfel antiderapantă în zona degetelor și a palmei.

SUPRAÎNCĂLȚĂRI DIN MATERIAL TEXTIL

model PUNTA

Supraîncălțările din material textil model PUNTA pot fi utilizate în zonele controlate din centralele nucleare pentru protecția picioarelor împotriva contaminării radioactive și trebuie purtate peste încălțămintea de protecție. 
Atât materialul din care este confecționată talpa, cât și materialul din care este confecționată partea superioară, au proprietatea de auto-stingere și nu conțin clor, putând astfel să fie incinerați. De asemenea, asigură o bună protecție pe suprafețe umede, datorita tălpii anti-alunecare.

PANTOFI CU BOMBEU DE PROTECȚIE

Încălțămintea de protecție model Safe2Walk S3 se poate utiliza în zonele controlate, ca echipament de protecție împotriva contaminării radioactive. Încălţămintea de protecţie are rolul de a proteja împotriva rănirii datorate impactului cu obiecte grele sau ascuţite. 
Materialul tălpii reduce riscul alunecării şi este antistatic. Fiecare pantof are în interior o etichetă care conţine informaţii privind gradul de protecţie şi mărimea.