logo

TAM

SUNTEM SPECIALISTI IN MASURAREA TRITIULUI

MATE-FIN a dezvoltat si pus la punct un sistem integrat de detectie si monitorizare a Tritiului care permite supravegherea unui numar mare de locatii, folosind un numar optim de monitori.

Intrucat, din motive economice, este imposibil de instalat cate un monitor de Tritiu in fiecare locatie care trebuie monitorizata, solutia propusa de noi este utilizarea unor sisteme de prelevare comandate de calculator care permit monitorizarea mai multor locatii cu un singur monitor de Tritiu. Utilizatorul are posibilitatea de monitorizare simultana a tuturor locatiilor, monitorizare secventiala, cautarea locatiei care a generat o alarma sau monitorizarea specifica a unei locatii inainte de accesul lucratorilor, toate acestea prin comandarea locala sau de la distanta a sistemului de prelevare.

Masurare automata, secvențiala sau manuala

Detectare in timp cvasi-real a scurgerilor de apă grea ascunse

Salvarea rezultatelor intr-o baza de date de tip SQ

Date accesibile prin Internet, atat in timp real, cat si sub forma de rapoarte statistice, diagrame, analize și tendinte

Interfață extinsă cu software SCADA prin intermediul unui server de tip OPC

Configuratie personalizata pentru a se potrivi perfect oricăror necesitati

Fiecare monitor de Tritiu permite, împreună cu sistemul său de prelevare, supravegherea a până la unsprezece locatii.

Sistemul integrat de monitorizare a Tritiului conceput de MATE-FIN permite detectia si monitorizarea Tritiului atat in cladirea reactorului cat si in cladirea serviciilor din cadrul unei centrale de tip CANDU. De asemenea, sistemul poate fi folosit și ca detector de scurgeri de apă grea.

Componentele de bază ale sistemului sunt:

  • Monitorii de Tritiu
  • Panourile tactile pentru comanda si afisare (HMI)
  • Pompe, conducte, valve de control și debitmetre
  • Software dedicat si server

Rapoarte WEB

Un software complementar, accesibil prin rețeaua locală sau prin Internet, permite vizualizarea datelor in timp real si generează diferite rapoarte din baza de date. Toate datele sunt exportabile oricând în diverse formate.

Prin intermediul PLC-urilor, utilizatorul poate controla, atat local cat si de la distanta, sistemul de prelevare. Astfel, pot fi programate rutine automate de prelevare din mai multe locatii sau poate fi comandata prelevarea dintr-o locatie specifica pentru a afla cvasi-instantaneu concentratia de Tritiu din locatia respectiva.

Comenzi HMI

Panoul tactil local și afișajul computerului controlează și afiseaza starea în timp real a sistemului, atat in ceea ce priveste modul de prelevare cat si nivelul masurat de Tritiu.